Textstorlek: Textstorlek 1Textstorlek 2Textstorlek 3

Ny forskning: Dålig ljudmiljö på jobbet slår hårdast mot hörselskadade

Publicerad 2011-08-13

Ju sämre ljudmiljö, desto sämre blir arbetsförmågan för personer med hörselnedsättning. Och mänskliga ljud är svårast att hantera. Det är några av resultaten i en pågående studie vid Linköpings universitet.

Björn Lyxell är professor i psykologi och biträdande föreståndare vid Linnécentrum HEAD i Linköping. Nu har han under tre år studerat samspelet mellan hörförmåga och en persons kognitiva förutsättningar, arbetsuppgifter och arbetsrelaterade ljudmiljö.

Mänskligt tal stör mest
Studiens första säkra resultat beräknas vara klara i oktober 2011 och slutrapporten kommer i februari 2012, men redan nu konstaterar Lyxell att:

  • Personer men nedsatt hörsel presterar samma arbete som hörande – men till ett mycket högre kognitivt pris.
  • Personer med hörselskada upplever arbetsuppgifter generellt mer ansträngande än hörande.
  • Det finns indikationer på att mänskligt tal stör mer än andra bullerkällor. Mest framträdande är det hos gruppen hörselskadade.
  • Hörande och hörselskadade har samma kapacitet när det gäller att lösa räkneuppgifter eller välja ut viktig information.

Läs artikel i Suntliv.nu »

HRF: Två av tre hörselskadade har ljudmiljöproblem på jobbet
Även HRFs rapport "Kakofonien" (2010) konstaterar att hörselskadade drabbas särskilt hårt av dålig ljudmiljö i arbetslivet. 
HRFs undersökningar bland fem fackförbund – Unionen, Hotell- och Restaurangfacket, Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund samt Svenska Journalistförbundet visade att hela 68 procent av de hörselskadade arbetstagarna ansåg att ljudmiljön på jobbet var ett problem varje dag/varje vecka. Bland personer utan hörselskada var motsvarande andel 47 procent.

Skriv ny kommentar

Innehållet i detta fält är privat och kommer inte att visas publikt.
Regler för inlägg »Dölj regler »
Regler för inlägg

Användarregler för kommentarer
Kommentarer som skrivs på www.befriasamtalet.se och www.hrf.se ska följa svensk lag. Det innebär att kommentarerna INTE får innehålla förolämpningar, förtal, kränkningar, diskriminering, hotelser, hets mot folkgrupp eller andra trakasserier.

Kommentarerna får inte heller innehålla våldsskildringar, pornografi eller uppmaning till brottslig verksamhet. Det är inte tillåtet med information som innehåller kommersiella budskap eller annan marknadsföring, eller material som innebär intrång i immateriella rättigheter, såsom varumärke eller upphovsrätt.

Den som gör ett inlägg som strider mot svensk lag kan personligen bli ansvarig för detta. HRF förbehåller sig rätten att radera kommentarer som är olämpliga. Om du anser att en kommentar strider mot reglerna ovan, e-posta till webbredaktören på webmaster@hrf.se. Vi ser helst att du som kommenterar står för dina åsikter under eget namn. Väljer du signatur vill vi ändå att du fyller i din e-postadress, den är bara synlig för oss på HRFs webbredaktion.